fredag 28 november 2008

Färre b-lag??

Efter det sista mötet angående serieindelningen visar det sig att Viby IF har fått en plats i reservseriens div 3. Vi får säga grattis. Samtidigt innebär detta att vår serie bara kommer att innehålla 7 lag!! Detta ger 12 matcher. Även om det kan vara svårt att få ihop lag vissa matcher är 12 matcher på tok för lite. Vi får hoppas Skånebioll inser detta och sätter att man möts 3 gånger istället för 2. Detta skulle ge 18 matcher istället för 12 och på så sätt hålls hela truppen igång kontinuerligt. Eller vad tycker ni?

Samtidigt är Silly Season i full gång. Vi ligger på +-0 för tillfället i antal in och ut. Ricky testar vingarna i division 5 och Brösarp, medan Mackes bror Martin har bestämt sig för att lämna VMA för Vittskövle. Ricky är värd att testa högre upp och jag hoppas verkligen det kommer att gå bra. Eller rättare sagt är jag övertygad om att det kommer gå bra. Martin är en klasspelare som kommer passa oss perfekt. Vi har något namn till på gång in, men det viktigaste är att vi får behålla de spelare vi har. Vi har ett lag med perfekt blandning av gammalt och ungt och en fantastisk lagkänsla. Vi kommer även slussa in ungdomarna från Gärds United under 2009, vilket kommer bredda oss mycket.

Vad gäller övriga lag i serien är det väl Näsby som det rör på sig mest i. Deras in och ut-konto fyller nästan en hel A4-sida. För mycket rörelse i en trupp kan både vara positivt och negativt. Det tar alltid lite tid att hitta sina roller när det blir mycket förändringar.

Till sist måste nämnas att det är otroligt positivt att vi 2009 hamnar i "rätt" sexa. Kvalitetsmässigt är det svårt att jämföra, men vi har mött många av kristianstadslagen även om det varit i träningsmatcher. Jag är helt övertygad om att Askeröd hade gett Åsum och Önnestad en tuff kamp om seriesegern under 2008 om de legat i samma serie.

Vill bara avsluta med att visa att målvakterna har en utsatt position. :-)

Inga kommentarer: