torsdag 20 december 2007

Får man säga vad man vill?


Igår möttes Liverpool och Chelsea i Ligacupens kvartsfinal. Chelsea vann med 2-0, men det som det snackades om efteråt är Peter Crouchs kapning av Obi Mikel. Solklart rött kort, men det som är lite anmärkningsvärt är att Raffa Benitez efteråt går ut och försvarar sin forward med orden: "Blir man sparkad några gånger tappar man humöret ibland." Är det riktigt att en tränare uttrycker ett försvar när det är så våldsamt spel? Jag tycker att han mer än gärna får tänka tanken, men aldrig yttra det för pressen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om att tanken kan tänkas, och det gör den nog ofta på många håll, men därifrån till att uttrycka den i tal eller skrift ska det var långt.Signalen som sänds framför allt till ungdomar är helt förkastlig. Såg ni råkurret från en pojklagsmatch i hockey mellan 9-åringar i Canada på TV4-sporten ? Var tror ni fröet till detta kommer ifrån ?

Vittskövle IF sa...

Det otroliga med den historien är att de zoomar in föräldrarna som slåss som galningar utanför rinken. Det är självklart att våra barn tar efter. Det finns filmningar bland barn inom fotbollen. Gör världens bästa spelare på det viset kan väl jag, tänker de. Idolerna har ett större ansvar än man tror.